Op zoek naar een huis

Mitchell en ik zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe huis. Wij wonen op dit moment in een huurhuis dat enorm duur is. Afgelopen tijd hebben we veel gepraat over wat wij nou echt zoeken in een huis. Een must is dat het een ruime tuin moet hebben voor onze huisdieren, een rustige omgeving, maar ook dat we binnen een kwartier in de stad kunnen zijn als we daar behoefte aan hebben. Mitchell werkt in de stad waar wij nu wonen en ik een dorp wat tien â vijftien minuten verderop ligt. Mitchell wil graag blijven werken waar hij nu werkt en van mij hoeft het niet perse. Het was moeilijk om eerlijk te zijn naar mezelf, maar ik heb besloten om te stoppen in de zorg zoals ik nu werk en hierover ook eerlijk naar Mitchell toe geweest. Dit houdt wel in dat we de eisen lijst wat moeten aanpassen. Uiteindelijk vonden wij dit allebei geen probleem. Er zijn binnen onze budget nog veel huizen met genoeg ruimte. Wij vinden het belangrijk dat we allebei gelukkig zijn in het huis waar wij wonen, maar ook kunnen genieten van andere dingen en van ons werk. Het laatste is bij mij nu een ‘stress’ puntje. Ik ben blij dat ik de keus heb gemaakt om weer te schrijven. Ik hoef er geen duizenden euro’s mee te verdienen, het is ook nooit mijn intentie geweest. Al zou ik het willen waar zou ik dan moeten beginnen? Ik ben aankomende maandag jarig en word 30 jaar. Tegenwoordig zijn mensen van mijn leeftijd al ‘oud’ om ergens mee te beginnen of een nieuwe weg in te slaan in hun leven. Mijn leven begint nu pas. Op dit moment wil ik optimaal genieten van het leven en mijn eigen keuzes maken die mij gelukkig maken. Even terug naar onze droomhuis. Gisteren hebben wij onze eerste echte bezichtiging gehad, ik zag er wel tegenop. Mitchell vond het huis zo mooi op de foto’s en bij mij viel het wel mee, maar ik ben er wel heen gegaan met het idee van ‘ja misschien is dit ons nieuwe huis’. Wel hebben we mijn schoonvader gevraagd of hij met ons mee wil kijken, want hij werkt bij een groot bouwbedrijf in Nederland en heeft er dus echt verstand van. Wat ben ik blij dat hij mee ging en alle kleine dingen die wij niet zouden zien hij wel heeft gezien. Mijn eerste stap in het huis en de geur stond mij niet aan. Het stonk niet, maar soms is het gewoon de geur en de eerste stap die je binnen zet al voldoende om het niet te doen. De woonkamer was erg klein, de keuken hadden ze afgelopen jaar open gebroken om zo de woonkamer groter te laten lijken. De keuken zag er op de foto’s mooi uit, het zou nog een aantal jaar mee kunnen was ons idee. Eenmaal in de keuken zagen we dat het helemaal geverfd was en de randen met ijzer waren vast gezet. Het was ook de eerste keuken die ooit in het huis was geplaatst. We zouden eventueel de keuken kunnen vervangen voor ons geen probleem dacht ik. Daarna liepen we naar de achtertuin, dat was wel een verademing, zo mooi en groot. Zelfs mijn schoonvader (hij heeft een top tuin) zei ”ik zou ook wel zo’n tuin willen”. Nou vooruit dan kan ik de beneden ruimte met wat aanpassingen kunnen accepteren. We liepen naar de boven verdieping… Toen was het voor mij direct klaar. Er waren drie slaapkamers, allemaal klein en bijna vierkant. In de master bedroom zou ons huidige bed niet passen. Ik keek Mitchell aan maar zei nog niets. Eenmaal beneden en Mitchell in gesprek met de makelaar zei hij ‘ik moet er over nadenken’. Ik zei direct ‘ik zie mijzelf hier niet wonen’. Buiten dat het mij geen goed gevoel gaf en de ruimten te klein waren moesten er nog heel veel dingen gebeuren. Heel simpel, het was niet goed geïsoleerd, enkel glas, alle behang etc. eraf, de badkamer, de keuken, de slaapkamers, geen zolder, veel hout in huis, de bedrading en een oude meterkast met drie groepen. Er moest dus nog heel veel gedaan worden. Wij willen een huis waar we (bijna) niets aan hoeven te doen of een echt opknap huis. Onze voorkeur gaat nu uit naar het eerste. De makelaar was meer gericht op het uiterlijk en zei jullie kunnen dit en dat vervangen, maar daar ging het ons niet om. Daar zijn wij ons natuurlijk ook bewust van, maar al die grote dingen daar hebben wij geen tijd voor en geen zin in. We hebben haar vriendelijk bedankt en gingen voor het huis nog even met mijn schoonvader wat dingen doornemen. Uiteindelijk in de auto weer terug naar huis hebben we wat dingen besproken. Wij willen inderdaad voor een huis gaan waar niet zo veel aan gedaan moet worden, we moeten daarom wat meer geld inleggen, we willen een huis waar we allebei ons goed in voelen en het is niet erg als dit niet voor dit jaar december gebeurt. Dat was ons doel, die hebben we wat bijgesteld. Het mag en kan langer duren. Dat is wat de realiteit op dit moment is. Ik zal af en toe schrijven over onze zoektocht naar ons nieuwe huis.

❤ Mila

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: