Ik loop zoals velen van ons tegen angsten van anderen aan. Dit soort mensen kunnen je erg onzeker maken van je privé keuzes en of je plannen die je hebt op zakelijk gebied. Dit is bij mij nu het geval. Ik heb wat ideeën voor in de toekomst, waar ik zeker het één en ander voor moet opgeven. Hier ben ik mij bewust van en ik heb hier vrede mee. Er zijn een aantal dingen die je jezelf moet afvragen en tegen jezelf kan zeggen; ”Wat wil ik?, Waar word ik gelukkig van?, Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Dit is wat ik wil, dit is waar ik gelukkig van word, dit is waar ik energie en voldoening uithaal en dit is waar mijn hart 110% van gaat kloppen”. Mensen hebben altijd wel iets te zeggen en volgens hun hebben zij hun waren en ideeën. Veel van die mensen durven niet hun dromen achterna te gaan en/of hebben dit in het verleden ook niet gedaan, omdat ze bang zijn. Bang voor het onzekere en bang om te falen. Het loslaten van de ‘vertrouwde’ dingen waar zij eigenlijk geen energie en voldoening uithalen vinden zij moeilijk. Het besef dat je juist iets anders gaat doen wat misschien onzeker is, maar waar je hart sneller van gaat kloppen, waar je je energie uit gaat halen en met een voldaan gevoel thuis kan zitten dat is juist het leven. Dat is genieten van je werk. Dat is ontspannen thuis kunnen zitten in je eentje of met je familie. Durf die stap te nemen mensen, kies voor jezelf. Wees niet bang. Er zijn altijd obstakels, ben jij degene die opgeeft bij de eerste obstakel, de opgever? Ben jij degene die er voor gaat en bij obstakels even een ‘pauze’ inlast en door gaat en dit continu de rest van je leven doet, de wisselaar? of ben jij de persoon die zegt ”dat kan,kom maar” en dan door gaat, de doorzetter die direct voor zijn/haar doel gaat? Als je dit van jezelf weet dan kan je ook je planning en je doel hierop aanpassen. Er is altijd wel iets, maar je kan het. Je bent als mens sterk genoeg om door te zetten, je hebt genoeg capaciteit om te doen wat je wil als je het ook kan bedenken en plannen. Raap al je moed bij elkaar, laat je niet belemmeren door de angst van andere mensen. Zij kunnen niets aan hun angst en verleden dromen doen, maar jij wel! Dit doen zij bewust noch onbewust. Laat de mensen hun eigen leven lijden op hun eigen manier met hun angsten en keuzes en jij je eigen leven met jouw keuzes. Zonder het jezelf af te vragen wat als ik het had gedaan 3 of 30 jaar geleden? Dan zul je altijd met vragen zoals ”wat als?” moeten leven tot je einde en dit wil je ook niet. Dat betekent ook dat je nooit tevreden bent geweest met je werk, nooit voldoening uit je werk hebt gehaald en wie weet heb je daardoor veel negatieve energie meegenomen naar huis in jouw privé omgeving met alle gevolgen van dien. Ik wil mezelf niet continu willen afvragen wat als? Met vragen rondlopen en negatief zijn. Ik heb helder wat ik wil en hier ga ik ook voor. Ik laat de mensen met hun ideeën en angst bij hun, want dat is hun angst en niet die van mij.

Afgelopen week heb ik een soort zelfde vraag in een webinar van structuurjunkie gesteld aan Cynthia Schultz van www.cynthia.nl . Zij gaf hier eigenlijk hetzelfde aan mij terug. Ik heb veel aan de webinar gehad qua ideeën en veel stof gekregen om na te denken. Ik heb de webinar nog een keer terug gekeken en nogmaals veel dingen opgeschreven wat voor mij van toepassing is. Zij zei dat ik helder had van wat ik wilde en mezelf moet afvragen ”wat is het ergste wat kan gebeuren?”en me niet moet laten afleiden van de angst van andere mensen. Dit soort dingen heeft zij zichzelf ook vaak afgevraagd vertelde ze als ze met nieuwe dingen wilde beginnen. Het was een erg fijne, eerlijke en leerzame webinar. Bedankt!

Hieronder een mooie quote van Theodore Roosevelt die werd getoond in de webinar.

‘Het is niet de criticus die telt; niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof , zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is. Die desondanks probeert iets te bereiken; die enthousiasme en toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak. Die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en als hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond.- T. Roosevelt

De structuurjunkie planner is een aanrader! De planner met de panter patroon is nieuw en een limited edition.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: