Ik gooi het roer helemaal om. Dat is ook eens goed om te doen in je leven. Je hoeft niet te hangen in wat je op dit moment doet en al die jaren hebt gedaan. Je mag iedere dag van mening veranderen , je mag iedere dag bedenken wat je in de toekomst anders wil doen en daar je doel van maken en er naar toe werken. Je mag een hele andere richting kiezen. Je hoeft je hiervoor niet te verantwoorden richting andere mensen. Er zijn altijd mensen die het niet met je eens zijn. Zij staan niet in jouw schoenen en zij zijn jou niet. Je leeft echt maar èèn keer en doe het goed, doe het zoals jij het wil en krijg geen spijt als je op je sterfbed ligt. Daar was en ben ik wel eens bang voor; stel je voor dat ik weet dat ik bijna doodga en nog zo veel had willen doen en niet heb gedaan, omdat ik dacht dat het niet meer kon. Die gedachten .. echt niet fijn. Dat wil ik echt niet en daarom heb ik een aantal belangrijke beslissingen genomen voor mezelf de afgelopen maanden. Ik heb ontslag genomen, werk vanaf het nieuwe jaar ergens anders en wel met een stuk minder uren, maar wel met meer tijd voor mezelf. Ik wil mijn vrije tijd letterlijk investeren in mezelf. Ik heb een aantal doelen die ik in 2021 wil behalen en daar ga ik naar toe werken. Ik heb altijd al doelen gehad zoals velen, maar niet echt de discipline gehad om er continu aan te werken. Op een gegeven moment had ik er de energie niet voor en vond ik het een last om er aan te moeten werken. Ik verzon allemaal smoesjes, daar was ik goed in. Op dit moment heb ik die doelen nog, maar ik besef me heel goed dat ik door al mijn smoesjes het niet heb gehaald en dat had echt wel gekund als ik er aan had gewerkt. Dit zal herkenbaar zijn voor veel mensen. Ik ben echt niet de enige. Door omstandigheden en door mijn eigen smoesjes heb ik me laten beïnvloeden. Die tijd ligt nu achter me, ik ga er voor en daar heb ik zin in! Ik denk eerst aan mezelf en daarna aan de rest van de wereld. Als ik me goed voel en mijn eigen doelen behaal kan ik ook eerlijke tijd vrij maken voor mijn familie en vrienden die er voor me zijn. Dat doe ik, maar nu zonder me schuldig te voelen dat ik niet aan mijn persoonlijke doelen werk. Ik sprak eerst klakkeloos veel af zonder na te denken en te plannen, maar doe dit nu niet meer en dat geeft mij rust en maakt mij ook een beter mens en ook een leuker mens om mee af te spreken 😉

Zorg goed voor jezelf

❤️ Mila

Genieten met de honden in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: